Undgå at betale for meget hos bedemanden i Roskilde og omegn

Når man skal vælge en bedemand i Roskilde, er det vigtigt at være forberedt. Men hvad inderbærer dette? Der er mange ting at tage stilling til, når ens kære går bort; skal der afholdes en begravelse eller bisættelse, hvilke priser er acceptable, hvilken bedemand man skal vælge, skal bedemanden være lokal, hvilken kirke eller kapel og ikke mindst, hvad er familiens ønsker og forventninger? Disse aspekter er blot nogle af dem, som man bør overveje, inden man tager kontakt til bedemanden.

Et prisoverslag er vigtigt

Når førnævnte aspekter er besluttet skal man også overveje, hvor meget man vil betale for forløbet med bedemanden. Alt afhængig af hvor meget man ønsker afspejles ligeledes i prisen. Derfor skal man vel overveje, hvilken bedemand man indgår et samarbejde med således, at man undgår at betale mere end nødvendigt. Dertil, hvilke ydelser man ønsker, og hvilke man vil og kan undlade. Af denne årsag rådes det til, at der afholdes et møde med bedemanden og får udleveret et prisoverslag over de forskellige ydelser således, at man skaber en bedre indsigt i hele forløbet, inden man indgår et samarbejde.

 

Se DR’s korte klip om Begravelsesguidens stifter Afspil

Begravelsesguiden anbefaler selvfølgelig kun bedemænd der lever op til vores statistiske pris- og kvalitetskrav, og som vi samarbejder med.

Du kan altid ringe og høre, hvilke bedemænd vi anbefaler i Roskilde og omegn på 78 72 16 00.

Find en bedemand til dit behov 

Spørgsmålet vedrører dernæst, hvilken bedemand der kan opfylde ens behov således, at man får en god afsked med afdøde. Når en bedemand i Roskilde skal vælges er det vigtigt at understrege, at bedemanden ikke nødvendigvis behøver at være lokal. Hvorvidt bedemanden er lokaliseret i Roskilde eller lidt uden for Roskilde spiller ikke den centrale rolle. Det vigtigste er et samarbejde med en bedemand som skaber tryghed, ro, giver en god service til fair priser og ikke mindst har en forståelse for dit behov. I den anledning anbefales det, at andres erfaringer tages til efterretning. Derudover bør bedemandens priser også undersøges således, at begravelsen eller bisættelsen ikke ender med at blive for omkostningsfuld.  

Tilskud til begravelse eller bisættelse

Der er mange udgifter forbundet med en begravelse og bisættelse. Af denne årsag er det en god idé at orientere sig, hvor man kan spare penge hos bedemanden og undersøge, hvilke tilskud man er berettiget til. Hvilke tilskud man er berettiget til afhænger blandt andet af afdødes formue, alder, ægtefælle/samlever og ikke mindst forsikringer.

Én af de mest hyppige tilskud er Begravelseshjælpen, som er alder- og formuebetinget, hvilket afgør tilskuddets størrelse. 

Hvis afdøde efterlader en ægtefælle/samlever, så er både Efterlevelseshjælpen samt Efterlevelsepensionen også relevant. Efterlevelseshjælpen er et økonomisk tilskud, som udbtales til den efterladte. Udbetalingens størrelse afhænger af den efterladtes årsindtægt. Derudover udbetales tilskuddet Efterlevelsespension, hvor afdødes Folkepension udbetales til den efterladte de resterende tre måneder. 

Endvidere anbefales det at undersøge afdødes private forsikringer, da nogle udbetaler tilskud til begravelser og bisættelser. 

Vores eksperter sidder klar til at hjælpe

Begravelsesguiden tester og anmelder dagligt landets bedemænd på parametre som pris, kompetencer og venlighed - vi sidder klar ved telefonerne til at rådgive dig, der står og skal til at kontakte en bedemand. 

Du kan ringe til os alle ugens dage og få gratis og uforpligtende rådgivning. Så kan vi hjælpe dig med at finde den bedemand, der passer bedst til din situation

 

Fire gode råd

 1. Undgå at underskrive de forkerte papirer

  Hos bedemanden skal du underskrive en række papirer. Men hvis du underskriver de forkerte, risikerer du ikke at kunne komme ud af aftalen. Husk, at du altid hæfter personligt for omkostningerne.

 2. Undersøg mulighederne for tilskud

  Der findes mange former for tilskud, du kan få op til 27.846 kr. udbetalt. Ring og hør hvilke tilskud du har krav på.

 3. Tal med en erfaren ekspert og undgå dårlige oplevelser

  Hos os får du gode råd og vejledning om begravelsen og valg af bedemand, så du kan være tryg igennem hele forløbet.

 4. Ring og hør hvad en begravelse bør indeholde og koste

  Det kan føles umuligt at gennemskue bedemændenes priser og mange fremstår billigere end de egentlig er. Det er vigtigt at den pris du får passer til din situation.

 5. Bedemand Roskilde - Niels

  Vil du have flere råd?

  Ring og få anbefalet en bedemand

  71 71 11 00

  Se også

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Spinner

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Danmarks lungeforening