Forbrugergaranti

Når du benytter en bedemand, som vi har anbefalet dig, er du automatisk dækket af vores bedemandsgaranti, der dækker op til 5.000 kr. af bedemandsydelserne, hvis du skulle opleve problemer.


Vi ønsker at alle pårørende kommer bedst muligt igennem den svære tid, og derfor er det vigtigt, at du som pårørende kan være tryg ved den service vi tilbyder, og det sikkerhedsnet, som vi har spændt ud under dig.

Hvad er bedemandsgaranti?

Bedemandsgarantien dækker med op til 5.000 kr., hvis det skulle ske at pårørende oplever fejl eller mangler ved ydelser leveret af en Begravelsesguiden kvalitetssikret bedemand, uanset om det omhandler fejl som uvenlighed eller fejl i produkter som fx kiste og urne.

Garantien medfølger gratis såfremt du gør brug af en godkendt bedemand, som du har fået anbefalet af en rådgiver hos Begravelsesguiden. Hvis du oplever fejl og mangler hos bedemanden, skal du altid kontakte os hurtigst muligt på 71 71 11 00.

Hvordan forløber garantiprocessen?

Garantien medfølger gratis såfremt du gør brug af en godkendt bedemand, som du har fået anbefalet af en rådgiver hos Begravelsesguiden. Hvis du oplever fejl og mangler hos bedemanden, skal du altid kontakte os hurtigst muligt på 71 71 11 00.Bedemandsgarantien dækker med op til 5.000 kr., hvis det skulle ske at pårørende oplever fejl eller mangler ved ydelser leveret af en Begravelsesguiden kvalitetssikret bedemand, uanset om det omhandler fejl som uvenlighed eller fejl i produkter som fx kiste og urne.

Før du henvender dig til os skal du have taget kontakt til den pågældende bedemand med henblik på selv at løse situationen. Såfremt situationen løses med bedemanden – dvs. at du og bedemanden indgår et forlig, bortfalder evtuel godtgørelse fra Bergavelsesguiden.

Henvendelsen til bedemanden skal ske på skrift, således at du kan dokumentere din henvendelse overfor os.

Så snart vi modtager din anmodning om at få dækning via bedemandsgarantien, vil den blive behandlet. Begravelsesguiden kan altid stille krav om yderligere dokumentation, og vi anbefaler derfor altid, at du dokumenterer dit forløb.

Dette bør du dokumentere

  • Korrespondencen mellem dig og bedemanden
  • Prisoverslag
  • Slutregning
  • Dokumentation for at betalingen til bedemanden har fundet sted
  • Kopi af dødsanmeldelsen

Begravelsesguiden forbeholder sig altid retten til at mæglen mellem dig og bedemanden for at indgå et forlig.

Du får svar på din anmodning indenfor ca. 7 hverdage og evt. godtgørelse udbetales til boet senest 7 hverdage efter at sagen er afsluttet.

Hvem kan benytte garantien?

Fejl mht.

Garantibeløb

Begravelseshjælp300,00 kr.
Efterlevelseshjælp300,00 kr.
Dødsanmeldelse300,00 kr.
Efterlevelseshjælp300,00 kr.
Venlighed300,00 kr.
Rettidighed/punktlighed300,00 kr.
Grundighed300,00 kr.
Uetisk adfærd1.000,00 kr.
Kiste1.000,00 kr.
Urne300,00 kr.
Blomster700,00
Dødsannonce400,00 kr.
Gravsten2.000,00 kr.
Ligklæder500,00 kr.
Priser1.000,00 kr.
Tyveri1.000,00 kr.

Den person der har kontaktet os, og som har fået anbefalet en godkendt bedemand kan anmode, telefonisk om, at få tilsendt en anmeldelsesformular på e-mail.

Formularen skal udfyldes af den person som har underskrevet begravelsespapirerne hos bedemanden. Hvis det ikke er dig selv som har underskrevet begravelsespapirerne skal du videresende formularen til rette vedkommende.

Der kan udelukkende ansøges om dækning af bedemandsgarantien én gang per dødsbo.

Hvad dækker bedemandsgarantien?

Bedemandsgarantien dækker fejl og mangler ved nedenstående ydelser, dog maksimalt op til 5.000 kr. i alt. Hvis du oplever fejl og mangler ved bedemandens ydelser, og bedemanden kun godtgør dele af fejlen, dækker vi resten – dog op til de 5.000 kr.

Kriterier for udbetaling af bedemandsgarantien

Hvis du ansøger om godtgørelse via bedemandsgarantien, vil Begravelsesguiden kunne stille krav om nødvendig dokumentation (også udover den ovennævnte) som et kriterium for at modtage godtgørelse via bedemandsgarantien. Vi anbefaler derfor, at du dokumenterer dine aftaler med bedemanden.

Bedemandsgarantien dækker udelukkende fejl og mangler ved bedemandens ydelser, og vi forbeholder os retten til at oplyse bedemanden om din henvendelse til os, og du fremstår derfor ikke som anonym overfor bedemanden.

Vi forbeholder os desuden retten til altid at vurdere om den enkelte sag er berettiget til godtgørelse, uanset om ovenstående betingelser i øvrigt er opfyldt. Dvs. at vi fra sag til sag vurderer om der er tale om fejl i forbindelse med bedemandens ydelser. Vi bestræber os naturligvis på at vurdere alle sager objektivt.

Anmeldelsesfrist

Alle anmeldelser skal være Begravelsesguiden.dk i hænde senest 30 dage efter datoen for dødsfaldet.

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Spinner

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Børn, unge & sorg Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Danmarks lungeforening