Guide til begravelsen - Introduktion

Ønsket med denne guide er at hjælpe med at give dig et indblik i de opgaver, som skal håndteres i forbindelse med et dødsfald og en begravelse. Det er herefter op til dig, hvordan du ønsker opgaverne udført.

Benyt vores Quick guide til at få et hurtigt overblik over de opgaver som altid skal udføres. Herefter kan du følge guiden trin for trin i takt med at de enkelte opgaver udføres.

Husk, at der ikke er noget krav om, at du skal bruge en bedemand. Du kan selv udføre opgaverne, selvom det i mange tilfælde er nemmere at bruge en bedemand. Mange bedemænd tilbyder også at udføre enkelte delopgaver som for eksempel afhentning af afdøde og salg af kiste eller urne.

    Bedemanden hjælper med

  • Indhentelse/fremskaffelse af personlige attester
  • Anmeldelse til begravelsesmyndighed (dødsanmeldelse)
  • Planlægning af begravelseshandlingen, herunder indrykning af dødsannoncer.
  • Bestilling af kiste, urne, blomster mv.
  • Evt. bestilling af kaffebord mv.
  • Evt. aftale med kirkegård, stenhugger mv.

Det kan være en god idé, at få et uforpligtende tilbud hos en bedemand før du bestiller. Du skal være opmærksom på, at rekvirenten (den person der bestiller bedemanden) generelt hæfter for sager vedrørende begravelsen. Rekvirenten risikerer således, at udgifterne til begravelsen ikke bliver dækket - herunder også udgifter til bedemanden.

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Spinner

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Danmarks lungeforening