Blad Begravelsesguiden.dk

Spørg advokaten

Du kan altid tage en oplysende og uforpligtende snak med vores husadvokat, hvis du har brug for råd omkring deling af boet. De fleste er dog slet ikke klar over, hvornår de bør bruge en advokat, og her på siden gør vi dig klogere på, i hvilke tilfælde du bør overveje at bruge en advokat.

    Her bør du bruge en advokat

  • Når tiden er knap
  • Du er ikke jurist
  • Du har brug for sikkerhed
  • Boet er kompliceret

1. Når tiden er knap

Du har ikke tid til at gøre boet op, og fordi der er en arv, har du råd til at betale for at få hjælp.

Eksempel: Du har travlt i hverdagen, der er flere arvinge og mange aktiver. Du ville selv have ressourcerne til at dele boet, men det store arbejde med boopgørelsen tager for meget af din tid.

2. Du er ikke jurist

Du arver pludseligt, og kender ikke reglerne til bunds.

Eksempel: Du har ikke mange penge selv, og arver pludseligt. Du kender ikke reglerne, så der vil være meget nyt at skulle lære, og risikoen for at du begå fejl er stor.

3. Du har brug for sikkerhed

Du har brug for en garanti for at boet bliver gjort ordenligt op, og at en forsikring dækker.

Eksempel: Der er flere arvinge som er enige om hvordan arven skal fordeles, men fordi I hæfter solidarisk hvis I begår fejl, er det bedre at benytte en advokat, som kan holdes ansvarlig for det arbejde der udføres.

4. Boet er kompliceret

Du arver et bo med mange aktiver, som skal værdiansættes.

Eksempel: Der er mange aktiver. Der kan fx være et hus, en bil, smykker, malerier, sølvtøj eller andet. Hver del skal værdiansættes og gør man det ikke korrekt, vil nogen arvinge på urimelig vis arve mere end andre.

Hvis du kan se dig selv i en af ovenstående kategorier, anbefaler vi, at du tager kontakt til en advokat. Men inden du beslutter dig for, hvilken advokat der skal hjælpe dig, er det altid en god idé at få overblik over situationen, inden du kaster penge efter advokatydelser – for det er slet ikke sikkert, at du har brug for det. For at hjælpe dig bedst muligt, har v indgået indgået en aftale med et advokatfirma, der tilbyder gratis hjælp til at blive afklaret omkring situationen, så du er godt rustet inden du går igang med bo-arbejdet. Advokaten vil selvfølgelig også kunne hjælple dig med at udføre arbejdet med boet, men i sådan et tilfælde skal du selv lave aftale med dem.

Niels Kristian

Ring til os og få
anbefalet en bedemand

71 71 11 00

Vi har åben

Truspilot

Fremragende

Trustpilot logo

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Børn, unge & sorg Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Danmarks lungeforening