Når det er svært, at finde ord kan blomster vær... Når det er svært, at finde ord kan blomster vær...

Når det er svært, at finde ord kan blomster være svaret

Når et menneske dør kan det være svært, at vide hvad man skal sige til de nærmeste pårørende. Mange oplever en afmagtsfølelse, altså en følelse af, at lige meget hvad man siger slår det aldrig til når folk har mistet en der stod dem nær. Mange mennesker vælger, at supplere ordene med blomster.

Studier har vist, at blomster påvirker humøret væsentligt i det øjeblik de modtages. Påvirkningen kan både være i forhold til følelser af eksempelvis tilfredshed og glæde, men også være med til, at lette stress og skabe ro.

Det at sende blomster til et menneske der nyligt har mistet viser støtte, empati og venskab og samtidig tilføjes der farver til et univers af tristhed, hvilket også har vist sig, at påvirke humøret.

Farven rød symboliserer eksempelvis varme, kærlighed, styrke og energi, mens farven blå er mere rolig og kan tilknyttes følelser, som tillid, fred, ro og stabilitet.

Ved begravelsen kan der vælges, at sende blomster i forskellige afskygninger.

Typisk står de pårørende der planlægger begravelsen eller bisættelsen for valget af de blomster der skal pynte kisten, mens andre pårørende og gæster til ceremonien medbringer eller sender bårebuketter. Man kan også vælge, at sende kranse, kors eller hjerter af blomster.

Kransen er, som ringen, et symbol på en evighedsdimension mellem død og nyskabelse.
Korset symboliserer den kristne hellighed og hjertet kærlighed.

Hvad symboliserer blomsterne?

De forskellige blomster har ligesom farverne også forskellig symbolværdi.
Liljen er den mest brugte blomst til begravelser og symboliserer en genoprettelse af uskyld, sympati, storhed og renhed.

Rosen symboliserer både den himmelske og den jordiske kærlighed, skønhed, død, genfødsel og fuldkommenhed. Sammen med hjertet er den det mest velkendte symbol på kærlighed i den vestlige verden.

Blomster behøver ikke kun blive associeret med det nylige dødsfald eller begravelsen, men kan også være en tilkendegivelse af støtte og sympati ved mærkedage længere tid efter dødsfaldet.

Blomsternes rolle er ikke en ny ting, men kan dateres tilbage så langt, som begravelsesgerningen har fundet sted. En ting er altså sikkert, når ord ikke er tilstrækkelige ved dødsfald kan blomster være svaret og mulighederne er talrige.

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Børn, unge & sorg Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Danmarks lungeforening
Niels

Ring til os og få
anbefalet en bedemand

Truspilot

Fremragende