7 gode råd når du skal finde en bedemand

7 gode råd når du skal finde en bedemand

Er du i tvivl om, hvordan du skal tilgå det med at finde en bedemand ? så er der her 7 gode råd til, hvilke overvejelser du kan gøre dig inden du træffer den vigtige beslutning. 

 

1. Vælg ikke den første og bedste bedemand, men undersøg i stedet dine alternativer - der er ofte flere bedemænd end du tror, som kan hjælpe i dit område og i netop din situation. Med flere alternativer på hånden er der bedre chance for at du kommer til at se positivt tilbage på begravelsen. En veletableret bedemand behøver ikke være bedre end en nyetableret bedemand. Vær åben og nysgerrig.

 

2. Ring og tal med mindst to af de bedemænd du har fundet frem til (det er ikke nødvendigt at mødes fysisk). Hør dem om hvilke muligheder du har indenfor dine økonomiske rammer. Igennem samtale får du afklaret hvilke ydelser der er nødvendige i din situation, og hvilke ydelser du kan vælge til og fra. Selvom du har begravet før, så er to begravelsesforløb ikke ens, og du bør derfor stadig være åben for input og rådgivning. Med nysgerrighed kommer man ofte nærmere bedemanden og bagom facaden - noget der kan være med til at gøre dig tryg. Bed om at få et prisoverslag, så du har noget at forholde dig til.

 

3. Stil følgende spørgsmål til bedemændene: Hvad er ikke inkluderet i din pris? Hvad kan gøre din pris dyrere end det som du har givet et prisoverslag på? Er der noget jeg kan undvære at købe? På den måde undgår du ubehagelige overraskelser og kan bedre spotte, hvilken bedemand som giver mest troværdig information.

 

4. Sammenhold dine alternativer og stil spørgsmål til de forskelligheder du opdager hos de bedemænd du undersøger. Tryghed etableres som regel i takt med at du får mere information på hånden samt bedre greb om, og forståelse for, hvad det er du skal igennem de næste uger eller måneder: hvilke opgaver du med fordel selv kan løse, og hvilke bedemanden bør hjælpe med.

 

5. Sørg for at få dokumenteret dine aftaler og bedemandens løfter - gerne på mail. En dygtigt bedemand er grundig og indgår tydelige aftaler. Sørg også for at det som du mener er vigtigt for bedemanden at vide om din situation, bliver nedfældet og dokumenteret skriftligt. Generelt er det godt for både dig og bedemanden med klare aftaler i en tid hvor man som pårørende er ved siden af sig selv, og hvor mange svære beslutninger skal træffes på kort tid.

 

6. Vælg en bedemand der er transparent. Priserne bør være listet på hjemmesiden, så det er muligt for dig at identificere enhver ydelse, som du betaler for. Ungdå "Priseksempler", "fra priser", "pakke-priser" osv. som i udgangspunktet indeholder skjult information og usikkerhed for forbrugeren. Vær desuden opmærksom på tillægsgebyrer som "aftentillæg", "weekend-tillæg", "miljøtillæg" osv.

 

7. Gør det nemt for dig selv. Ring til vores gratis rådgivning og få talt begravelsen igennem, og hør hvilke godkendte bedemænd vi anbefaler dig at benytte.

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Phone71 71 11 00
Spinner

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Min Advokat