Undgå at betale for meget hos bedemanden i General1 og omegn

Tilbage i 2012 besluttede vi, på Begravelsesguiden, at teste bedemænd på pris og kvalitet. En beslutning der senere skulle vise sig at give TV2, DR og mange andre medier, ny indsigt i en ellers lukket branche. 

Vi ville teste bedemændene og lægge resultaterne på nettet, så pårørende som dig, kunne finde en rimelig bedemand. Men det var ikke let, og allerede i de indledende undersøgelser, løb vi ind i nogle alvorlige udfordringer.

Først ringede vi 3 bedemænd op, og udgav os for at være en pårørende, som havde mistet en nær. Vi bad hver bedemand om at fremsende et prisoverslag på en komplet begravelse, så vi kunne sammenligne deres tilbud.

Kort tid efter tikkede den første e-mail ind med et tilbud. Det lød på 17.500 kr. Derefter tikkede yderligere to e-mails ind. Den ene med et tilbud på 20.200 kr., den anden med et tilbud på kun 7.600 kr.

Vi var noget målløse. Hvordan kunne prisforskellen være så stor? 
(artiklen forsætter under)

Herunder kan du se DR’s korte klip om Begravelsesguidens stifter

Begravelsesguiden anbefaler selvfølgelig kun bedemænd der lever op til vores statistiske pris- og kvalitetskrav, og som vi samarbejder med.

Du kan altid ringe og høre, hvilke bedemænd vi anbefaler i General1 og omegn på 71 71 11 00.

Problemet med at indhente tilbud

Vi nærstuderede de tre tilbud og opdagede noget underligt. De 3 bedemænd opgjorde prisen på vidt forskellige måder, og havde ikke indregnet de samme ydelser. Bedemanden til 20.200 kr. havde regnet en masse ydelser med, som virkede irrelevante, mens bedemanden til 7.600 kr. så ud til at have medregnet for få ydelser. Prisoverslagene kunne altså i sig selv ikke sige noget om, hvad begravelsen i sidste ende kom til at koste.

Vi besluttede derfor at undersøge 10 bedemænds slutregninger. Denne sammenlignede vi med deres prisoverslag, for at se om de stemte overens. 
Resultatet var overraskende:

De bedemænd som så billige ud på prisoverslaget, endte typisk med at blive væsentligt dyrere på slutregningen, mens dem der så dyre ud til at begynde med, ofte endte med at blive billigere. Nogle bedemænd kunne sammenlignes med lavpris-flyselskaber, hvor prisen er lav til at begynde med, men bliver dyrere i takt med at man laver tilkøb. I sidste ende er det slet ikke billigere, og man skulle i stedet have valgt et andet flyselskab.

Det er derfor en god idé at tale med os inden du går til bedemanden, så du er sikker på, hvad det er for ydelser du helt nøjagtigt har brug for. Nogen gange skal der 
fx bruges 1 kørsel, mens der andre gange skal bruges 3. Men får du et prisoverslag på 1 kørsel, og det senere viser sig at du skal bruge 3, risikerer du at det bliver dyrt. Og sådan gælder det en lang række ydelser.

Så hvordan kan man vide om en bedemand har oplyst en rimelig pris eller ej?

Gå efter en fair pris og spar op til 7.000 kr.

Vi satte os for at finde ud af hvordan man finder en fair pris, og kom på en god idé. Hvis vi kunne indhente priser fra bedemænd i hele landet, kunne vi beregne gennemsnitsprisen på en standard begravelse, og på den måde vurdere om den enkelte bedemands pris lå over eller under gennemsnittet. Resultatet var forbløffende.

Allerede efter to måneders arbejde havde vi opbygget en database med over 100 bedemænd. Det viste sig, at nogle bedemænd havde priser der lå mere end 7.000 kr. over gennemsnittet! Tænk at man kunne spare 7.000 kr. ved at vælge en ordentlig bedemand til at begynde med. Nok skal en bedemand være en venlig sjæl, men prisen skal i den grad også være fair.

Faktisk fandt vi ud af, at nogle byer huser bedemænd, som konsekvent ligger i den dyre ende, og her kan det altså godt betale sig at vælge en udenbys bedemand – også selvom bedemanden ligger mere end 20 km. væk - for man kan godt nok få meget kørsel for 7.000 kr.

For at gøre det nemmere for dig som pårørende, at finde en rimelig bedemand, ligger vi inde med en opdateret liste over bedemænd, hvor de dyreste er sorteret fra. Du er velkommen til at høre hvem vi anbefaler.

Fire gode råd

  1. Undgå at underskrive de forkerte papirer

    Hos bedemanden skal du underskrive en række papirer. Men hvis du underskriver de forkerte, risikerer du ikke at kunne komme ud af aftalen. Husk, at du altid hæfter personligt for omkostningerne.

  2. Undersøg mulighederne for tilskud

    Der findes mange former for tilskud, du kan få op til 28.284 kr. udbetalt. Ring og hør hvilke tilskud du har krav på.

  3. Tal med en erfaren ekspert og undgå dårlige oplevelser

    Hos os får du gode råd og vejledning om begravelsen og valg af bedemand, så du kan være tryg igennem hele forløbet.

  4. Ring og hør hvad en begravelse bør indeholde og koste

    Det kan føles umuligt at gennemskue bedemændenes priser og mange fremstår billigere end de egentlig er. Det er vigtigt at den pris du får passer til din situation.

  5. Bedemand General1 - Niels

    Vil du have flere råd?

    Ring og få anbefalet en bedemand

    71 71 11 00

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Phone71 71 11 00
Spinner

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Min Advokat