Blad Begravelsesguiden.dk

Sådan undersøger du bedemandens pris

I denne artikel lærer vi dig, hvordan man vurderer en bedemands pris og kvalitet, så du ikke går galt i byen. Hvis du synes det er besværligt, er du også velkommen til at ringe og høre hvem vi anbefaler. Vi har en database med priser og anmeldelser på bedemænd i hele landet.

Tilbage i 2012 besluttede vi, på Begravelsesguiden, at teste bedemænd på pris og kvalitet. En beslutning der senere skulle vise sig at give TV2, DR og mange andre medier, ny indsigt i en ellers lukket branche. 

Vi ville teste bedemændene og lægge resultaterne på nettet, så pårørende som dig, kunne finde en rimelig bedemand. Men det var ikke let, og allerede i de indledende undersøgelser, løb vi ind i nogle alvorlige udfordringer.

Først ringede vi 3 bedemænd op, og udgav os for at være en pårørende, som havde mistet en nær. Vi bad hver bedemand om at fremsende et prisoverslag på en komplet begravelse, så vi kunne sammenligne deres tilbud.

Kort tid efter tikkede den første e-mail ind med et tilbud. Det lød på 17.500 kr. Derefter tikkede yderligere to e-mails ind. Den ene med et tilbud på 20.200 kr., den anden med et tilbud på kun 7.600 kr.

Vi var noget målløse. Hvordan kunne prisforskellen være så stor? 
(artiklen forsætter under)

Problemet med at indhente tilbud

Vi nærstuderede de tre tilbud og opdagede noget underligt. De 3 bedemænd opgjorde prisen på vidt forskellige måder, og havde ikke indregnet de samme ydelser. Bedemanden til 20.200 kr. havde regnet en masse ydelser med, som virkede irrelevante, mens bedemanden til 7.600 kr. så ud til at have medregnet for få ydelser. Prisoverslagene kunne altså i sig selv ikke sige noget om, hvad begravelsen i sidste ende kom til at koste.

Vi besluttede derfor at undersøge 10 bedemænds slutregninger. Denne sammenlignede vi med deres prisoverslag, for at se om de stemte overens. 
Resultatet var overraskende:

De bedemænd som så billige ud på prisoverslaget, endte typisk med at blive væsentligt dyrere på slutregningen, mens dem der så dyre ud til at begynde med, ofte endte med at blive billigere. Nogle bedemænd kunne sammenlignes med lavpris-flyselskaber, hvor prisen er lav til at begynde med, men bliver dyrere i takt med at man laver tilkøb. I sidste ende er det slet ikke billigere, og man skulle i stedet have valgt et andet flyselskab.

Det er derfor en god idé at tale med os inden du går til bedemanden, så du er sikker på, hvad det er for ydelser du helt nøjagtigt har brug for. Nogen gange skal der 
fx bruges 1 kørsel, mens der andre gange skal bruges 3. Men får du et prisoverslag på 1 kørsel, og det senere viser sig at du skal bruge 3, risikerer du at det bliver dyrt. Og sådan gælder det en lang række ydelser.

Så hvordan kan man vide om en bedemand har oplyst en rimelig pris eller ej?

Gå efter en fair pris og spar op til 7.000 kr.

Vi satte os for at finde ud af hvordan man finder en fair pris, og kom på en god idé. Hvis vi kunne indhente priser fra bedemænd i hele landet, kunne vi beregne gennemsnitsprisen på en standard begravelse, og på den måde vurdere om den enkelte bedemands pris lå over eller under gennemsnittet. Resultatet var forbløffende.

Allerede efter to måneders arbejde havde vi opbygget en database med over 100 bedemænd. Det viste sig, at nogle bedemænd havde priser der lå mere end 7.000 kr. over gennemsnittet! Tænk at man kunne spare 7.000 kr. ved at vælge en ordentlig bedemand til at begynde med. Nok skal en bedemand være en venlig sjæl, men prisen skal i den grad også være fair.

Faktisk fandt vi ud af, at nogle byer huser bedemænd, som konsekvent ligger i den dyre ende, og her kan det altså godt betale sig at vælge en udenbys bedemand – også selvom bedemanden ligger mere end 20 km. væk - for man kan godt nok få meget kørsel for 7.000 kr.

For at gøre det nemmere for dig som pårørende, at finde en rimelig bedemand, ligger vi inde med en opdateret liste over bedemænd, hvor de dyreste er sorteret fra. Du er velkommen til at høre hvem vi anbefaler.

  Fire gode råd

  Undgå at underskrive de forkerte papirer

  Hos bedemanden skal du underskrive en række papirer. Men hvis du underskriver de forkerte, risikerer du ikke at kunne komme ud af aftalen. Husk, at du altid hæfter personligt for omkostningerne.

  Undersøg mulighederne for tilskud

  Der findes mange former for tilskud, du kan få op til 26.646 kr. udbetalt. Ring og hør hvilke tilskud du har krav på.

  Tal med en erfaren ekspert og undgå dårlige oplevelser

  Mange pårørende brænder fingrene på dårlige bedemænd. Hos os får du gode råd og vejledning om begravelsen og valg af bedemand.

  Undgå prisfælder og spar op til 7.000 kr. på din bedemand

  Det er umuligt at gennemskue bedemændenes priser og mange ser billigere ud end de er. Ring og hør hvad en begravelse bør indeholde og koste.

  Vil du have flere råd?

  Ring og få anbefalet en bedemand

  71 71 11 00

Hvilken bedemand bør du vælge

Det kan være svært for pårørende at vurdere hvilken bedemand der er bedst. Det skyldes at en begravelse er en utrolig kompleks størrelse. Valget af bedemand afhænger blandt andet af din økonomiske situation, dine unikke ønsker og hvad der er bedst til prisen.

Fordi de fleste pårørende mangler erfaring med at vælge bedemand, indhenter de ofte priser fra flere bedemænd, og vælger på den baggrund, uden at vide om bedemanden har et blakket ry. Derfor opdager de fleste, først sent i forløbet, at bedemanden ikke lever op til forventningerne. Men når skaden er sket, er det for sent at gøre noget ved det.

Hvad kun de færreste er klar over er, at der kan være mange fordele ved at benytte en udenbys-bedemand, da disse ofte er både bedre og billigere. Dog vil den pårørende altid sidde tilbage med den umulige opgave; at skulle sammenligne forskellige bedemænd på pris og kvalitet.

Derfor rådgiver vi dig gratis, når du skal vælge bedemand. Sammen med mere end 3.000 pårørende, har vi vurderet landets bedemænd på venlighed, kompetencer og pris. Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig med at vælge den bedemand, som passer bedst til din situation.

Find din by
Niels

Ring til os og få
anbefalet en bedemand

71 71 11 00

Vi har åben

Truspilot

Fremragende

Trustpilot logo

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Børn, unge & sorg Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Danmarks lungeforening