Bedemand i Randers. Vælg med omtanke

Processen i at vælge en bedemand kan forekomme uoverskueligt -og ikke mindst skræmmende. Som du kan læse her på hjemmesiden, så kan der forekomme stor prisforskel på bedemandens ydelser – hvor én bedemand kan kræve en pris på op til 20.000 kr., kan en anden bedemand eksempelvis tilbyde de samme ydelser til en væsentlig lavere pris.

Af denne årsag er det vigtigt, at man forbereder sig bedst muligt inden der tages kontakt til bedemanden.

Traf det rette valg af bedemand

Når der skal vælges bedemand, er der selvfølgelig adskillige aspekter, såsom kvalitet, pris, anbefalinger og ikke mindst lokalitet, som spiller en vigtig rolle i forløbet i at arrangere en begravelse eller bisættelse. Eller hvordan hænger disse aspekter egentlig sammen? Førnævnte aspekter kan være afgørende for oplevelsen af bedemanden og hvordan afskeden med den pågældende person forløber. I den sammenhæng kan forberedelse før mødet med bedemanden kun understreges. Derfor anbefaler vi at du undersøger hvilke bedemænd der er til rådighed, ikke blot i Randers, men også i Randers-omegn. De lokale bedemænd er nemlig ikke altid de bedste, hvorfor en bred søgning vil være fordelagtigt både i forhold til lavere priser, bedre tid og højere kvalitet. Grundet denne problematik vil en grundigere undersøgelse af bedemænd kunne gavne din situation og forberede dig bedst muligt i at arrangere begravelsen eller bisættelsen med bedemanden. Du kan altid ringe til os og tale med en fagkyndig, som kan hjælpe dig med valget af en bedemand i Randers.

Se DR’s korte klip om Begravelsesguidens stifter Afspil

Hver uge tester vi landets bedemænd på pris og kvalitet. Du kan altid ringe til os på 71 71 11 00, så du ikke vælger en forkert bedemand.

Begravelsesguiden anbefaler selvfølgelig kun de bedemænd der lever op til statistiske pris- og kvalitetskrav, og som vi samarbejder med.

Kvalitet, fast pris og tryghed

Bedemandsbranchen er en ureguleret branche, hvilket oftest resulterer i utryghed, når der skal vælges bedemand. Som tidligere adresseret kan der forekomme væsentlig prisforskel på, hvad bedemanden tager for Deres ydelser. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at bedemanden har faste priser således, at man kan danne sig et omtrent overblik over, hvad slutprisen på samarbejdet med bedemanden vil ende med. På den måde sikres nogle faste rammer, hvad der angår pris.

Endvidere er kvaliteten af bedemandens arbejde essentiel, og afspejles ikke altid i prisen. En bedemand med relativt høje priser, leverer nødvendigvis ikke den højeste kvalitet -dette gælder også billige bedemænd. Den gode kvalitet bør afspejles i forskellige aspekter, som alle har en afgørende rolle i, hvorledes bedemanden leverer en høj kvalitet eller ej. I denne forbindelse betegner begravelsesguiden høj kvalitet hos bedemændene på parametre såsom imødekommenhed, forståelse for pårørendes situation, fair priser, faste priser, grundighed, venlighed og professionalitet -disse aspekter er blot nogle af dem, som begravelsesguiden vægter, når kvaliteten skal afgøres.

Tryghed er et vigtigt element gennem hele forløbet. Derfor er det vigtigt, at ovenstående aspekter kraftigt bliver taget til efterretning således, at du kan føle dig tryg under hele forløbet. Herinde hos begravelsesguiden kan vi hjælpe med at skabe denne tryghed både i valg et af bedemand ved rådgivning om forløbet og ikke mindst lytte og forstå til din situation.

Hvor kan jeg afholde begravelsen?

Der er ikke nogle faster regler for hvor og hvordan en begravelsesceremoni skal afholdes, men de flester vælger dog stadig at afholde ceremonien i en Kirke. I Randers ligger der faktisk 40 kirker, så der er nok at vælge i mellem. Som udgangspunkt, skal ceremonien dog altid foregå fra den kirke som afdøde tilhørte. På Sogn.dk kan du indtaste en adresse, og derfor få svar på hvilken kirke afdøde tilhører. Ønsker man i midlertid at blive begravet fra en anden kirke, kan det være en god idé at undersøge om man har et tilhørsforhold til den ønskede kirke. Er dette tilfældet, får man nemlig stort set altid lov til at benytte kirken. En af de mest benyttede kirker er Sankt Mortens Kirke på Vester Kirkestræde. Kirken er opført i flotte røde munkesten som en del af et størrer klosteranlæg i slutningen af 1400-tallet.

Fire gode råd

 1. Undgå at underskrive de forkerte papirer

  Hos bedemanden skal du underskrive en række papirer. Men hvis du underskriver de forkerte, risikerer du ikke at kunne komme ud af aftalen. Husk, at du altid hæfter personligt for omkostningerne.

 2. Undersøg mulighederne for tilskud

  Der findes mange former for tilskud, du kan få op til 26.646 kr. udbetalt. Ring og hør hvilke tilskud du har krav på.

 3. Tal med en erfaren ekspert og undgå dårlige oplevelser

  Mange pårørende brænder fingrene på dårlige bedemænd. Hos os får du gode råd og vejledning om begravelsen og valg af bedemand.

 4. Undgå prisfælder og spar op til 7.000 kr. på din bedemand

  Det er umuligt at gennemskue bedemændenes priser og mange ser billigere ud end de er. Ring og hør hvad en begravelse bør indeholde og koste.

 5. Bedemand Randers - Niels

  Vil du have flere råd?

  Ring og få anbefalet en bedemand

  71 71 11 00

Ring og få anbefalet en godkendt bedemand

Spinner

Se hvem der synes godt om os

Alzheimersforeningen Børn, unge & sorg Hjerneskadeforeningen Parkinsonforeningen Danmarks lungeforening